Btl kan?...Ha ni ikan da siap perap. Mo bakar da ni...Tp sblum tu, cerita pasal nama ikan ni. Ikan Uji Rashid...ni yg org Sabah panggil. napa nama dia jd bgitu ntah la..aku pun x pasti. Tp mgkin sbb mata ikan tu besar mcm Uji Rashid tu sbb dia dpt nama tu (Uji Rashid...minta maaf byk2 ya....). Mgkin ada nama lain tp aku x penah dgr lg....
Da siap d perap..tinggal bakar jak.. |
Da siap bakar, hasilnya...tadaaa... Makan ngan nasi panas2 n sambal limau pun da cukup, x perlu ada lauk lain...pergh mmg best.
Sambal limau tu senang jak buat....
Bahan2:
2 biji limau kasturi
6 biji cili padi - klu mo pedas lg tambah jak
1 sk garam
sedikit perasa - ikut la, ada org x suka x perlu letak
Cara:
Perah limau dalam mangkuk dan masukkan bahan2 lain. Pecahkan lada dan kacau hingga sambal jd putih....
No comments:
Post a Comment